Čaje na zahřátí

V zimě není nic lepšího, než horký čaj s medem. Naše babičky využívaly čaje na všechna možná
onemocnění, dosud se bylinné směsi hojně užívají v alternativní medicíně. Základní čaje většinou
rozeznáváme jako zelené, ovocné a černé. Přidává se do nich hlavně zmiňovaný med, někdy i citron.
Na ten si ale dávejte pozor, pokud máte kašel. Citrusové plody mohou kašel zhoršovat a přešel by
v silně dráždivý.
Na teplotu jsou vhodné čaje zelené, s přidáním onoho slaďoučkého medu. Pokud jste si před zimou
natrhali šípky, můžete je teď využít. Až zima skončí, jděte na čerstvé kopřivy. Čaj z nich je nejlepší na
pročištění krve a navíc vás nebude nic stát. Kopřivy jen spaříte, necháte deset minut vylouhovat a
pijete.